Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Ubrousky na zuby a dásně. K čemu slouží a jaké jsou jejich výhody?

My v Jack N 'Jill vám nenabízíme pouze dětské zubní pasty a kartáčky, ale v naší nabídce naleznete i vlhčené Ubrousky na zuby a dásně. Nevíte přesně, na co slouží a proč byste je měli mít i vy ve výbavičce? Tak si o nich řekněme něco víc. :)

Jak jsme již zmínili i v našich starších článcích, ústní hygiena vašeho děťátka se nezačíná až s příchodem prvního mléčného zoubku. Začínáme s ní mnohem dříve a starat se třeba už o pusinku novorozeňata. Právě zde přicházejí na řadu naše ubrousky na zoubky a dásně.

Proč a kdy používat ubrousky na zoubky a dásně?

Pusinku vašeho novorozeňata třeba vyčistit již po každém kojení či krmení náhradní výživou. Maminky na to většinou zvyknou používat navlhčenou gázu či jiné vlhčené utěrky. My však víme i o jiném způsobu. :)

Právě naše vlhčené Ubrousky na zuby a dásně jsou skvělou pomůckou. A čím se liší od běžných mokrých utěrek či ubrousků? Zkušenosti maminek hovoří o tom, že žádná vlhčená gáza ani kapesník nedosahuje takovou jemnost, jako právě naše vlhčené utěrky. Vždyť zkuste sami. :)

Jemná textura našich ubrousků důkladně promasíruje dásně vašeho drobečka, uklidní (v případě, že se mu už začínají pomaličku prořezávat první mléčné zoubky)  a samozřejmě, důkladně zbaví pusinku zbytků jídla či povlaku od mateřského mléka.

Zároveň nelze zapomínat ani na to, že vaše děťátko si takto pomalu zvyká, že po každém jídle se v jeho pusince "něco děje". I díky tomu si později snadněji navykne na zubní kartáček na prst na čištění prvních mléčných zoubků či na dětské zubní kartáčky.

Xylitol - velký ochránce malých zoubků vašeho drobečka

Můžete se snažit, jak moc chcete, ale nijak se nevyhnete tomu, aby se ústa vašeho děťátka nesetkali s bakteriemi. Tomuto střetnutí sice nezabráníte, ale my víme, jak s bakteriemi zabojovat. Pomáhá v tom například i xylitol.

Tato látka s bakteriemi účinně bojuje a působí tak jako prevence před vznikem zubních kazů, poradí si s povlakem v pusince vašeho batolete a neumožní další množení bakterií. Právě xylitol se nachází také v našich vlhčených ubrouscích. Každý jeden ubrousek je navíc balen jednotlivě v samostatném sterilizovaného obalu, aby se zabránilo vznikání a šíření různých mikroorganismů.

Ubrousky na zuby a dásně jako první pomoc

Některé maminky si zvykli mít ubrousky na zuby a dásně vždy při sobě. Jejich balení se vám bez problémů vejde i do kabelky. A proč vlastně? Právě vlhčené ubrousky mohou sloužit jako výborná první pomoc v případě, že se nacházíte mimo domu či bez přístupu k vodě.

Vždyť znáte ty situace, děťátku spadne dudlík na zem, na pískovišti "si pochutná" na kamíncích či štěrku nebo čemkoli jiném, co mu padne do okna. Případně ho venku přikrmujete. Pravděpodobně u sebe v takových situacích nenosíte zubní kartáček. Právě zde se skvěle sejdou vlhčené utěrky. Děťátku jednoduše otřete spadlý dudlík (právě prostřednictvím toho, že maminka olíže spadlý dudlík, se do úst miminka dostává velké množství bakterií - vyhněte se tomu) nebo mu vytřete pusinku. Suchý kapesník, jak už asi samy dobře víte, není ten nejlepší nápad.

I pro dospělé!

A proč ne? :) Nejedna maminka si již natolik zvykla na vlhčené utěrky Jack N 'Jill, že je i sama používá. Na cokoli. Na otření obličeje, rtů, vytření úst (v podstatě úplně stejně jako i při miminkách) ... Uvidíte, že pokud začnete naše vlhčené utěrky jednou používat, už jen těžko se jich budete vzdávat. :)

A navíc, nemusíte mít ani žádné výčitky z toho, že byste nějakým způsobem škodily přírodě. Složení našich vlhčených ubrousků je nejen maximálně bezpečné pro vaše děťátko, ale zároveň může za to, že ubrousky jsou také přírodní a biologicky rozložiteľné. Naše vlhčené Ubrousky na zuby a dásně dokážou opravdu posloužit celé rodině a jsou skvělým pomocníkem. Vždyť vyzkoušejte. :)