Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Co by (ne) měla obsahovat zubní pasta pro dítě

Ústní hygiena dětí neznamená jen koupi dětského zubního kartáčku. Každé děťátko potřebuje kromě svého vlastního speciálního kartáčku i vlastní dětskou zubní pastu. Víte, co by měla a co zase neměla obsahovat zubní pasta vašeho drobečka?

Není žádnou novinkou, že naši nejmenší si na zubní pastě z času na čas zcela rady pochutnají. :) Především, pokud jde o ochucenou zubní pastu. Je dokonce prokázáno, že děti do 6 let většinu zubní pasty během čištění zoubků jednoduše spolknou. I proto je nesmírně důležité dbát na to, co zubní pasta vašeho dítěte obsahuje. Podívali jste se někdy na její složení?

Základní otázka: Fluorid - ano či ne?

Naše odpověď je: ne. Fluorid je látka, která je nevhodná pro malé děti a to speciálně pro ty, které pastu rady papaji. Při nesprávném a nadměrném dávkování může být fluorid pro lidský organismus až toxický. Přílišný příjem fluoridu v tom nejmenším věku může vést až k zubní fluoróze, což znamená zeslabení zubní skloviny a tvorbu barevných skvrn na zubech.

Kromě fluoridu pozor i na:

  •        titanium dioxide (E171),
  •        sacharín (E954),
  •        parabeny
  •        konzervanty
  •        umělá sladidla
  •        umělá barvivá
  •        Aspartam
  •        SLS – Sodium Lauryl Sulfate

 

Jakou zubní pastu tedy vybrat pro vašeho prcka?

Doporučit vám můžeme naše zubní pasty Jack and Jill. Jednoduše proto, že jde o ty nejbezpečnější přírodní zubní pasty pro děti. Ani jedna z našich zubních past pro děti neobsahuje fluoridy a jejich složení je čistě přírodní. A navíc, ručíme vám za to, že naše zubní pasty budou vašemu drobečkovi i chutnat. A nemusíte se ničeho bát, jejich polykání mu nijak neublíží. :) V našich ochucených zubních pastách najdete organické ovoce a organický měsíček.

Měsíček je přírodní léčivo, které působí protizánětlivě, a tak je pro dásně vašeho děťátka vítaným společníkem. A organickému ovoci můžete zase děkovat za to, že se v našich ochucených zubních pastách nenacházejí žádné umělé příchutě, žádná umělá sladidla, cukr, alergeny, gluten ... Naše pasty jsou certifikované, přírodní, veganské, bez čehokoliv umělého.

A jsou vhodné i pro ty nejmenší. Hned, jak si vaše děťátko navykne na svůj dětský zubní kartáček a budete chtít přidat i pastu, nemusíte se obávat, že byste s pastou Jack and Jill něco pokazili.

A kdy vůbec se zubní pastou začít?

Ještě předtím, než začnete vůbec vybírat zubní pastu pro vaše děťátko, zastavte se. Je opravdu už ten čas? Zubní pastu by mělo dítě začít používat až tehdy, když je zvyklé na svůj první dětský zubní kartáček. S kartáčkem začínáme tehdy, když se pomaličku prořežou i zadní mléčné zoubky. Ty nejprve myjeme jen za pomoci dětského kartáčku a čisté vody.

Když už je vaše dítě naučené, že zubní kartáček na prst nahradil ten tradiční, až potom uvažujte nad výběrem té správné pasty.

Přejeme vám hodně štěstí při učení vašeho prcka pravidelné ústní hygieně! :)