Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Metody, jak snadno naučíte vaše dítě čištění zoubků

Není žádným překvapením, že dětičky mají někdy problém naučit se pravidelnému zvyku čištění zoubků. Nejenže se do toho sami nepustí, ale snaží se tomu vyhnout, jak se jen dá. Máme pro vás pár triků, jak tento problém překonat.

S pravidelným čištěním zubů mají někdy problém i dospělí. Někteří to berou jen jako otravnou povinnost, případně si zuby nečistí správně. A čím to je způsobeno? Možná často i tím, že jejich rodiče nevěnovali jejich ústní hygieně dostatek pozornosti. Nebuďte stejní, naučte vašeho drobečka pravidelnému čištění! :) Jak na to?

Nechte ho vybrat si vlastní kartáček

Jedním z tipů, jak naučit vaše děťátko, aby si pravidelně a rádo čistilo zoubky je, nechte ho vybrat si vlastní zubní kartáček. Zajděte s ním do obchodu nebo si spolu prohlédněte naši nabídku dětských zubních kartáčků a nechte vašeho prcka, ať si sám vybere kartáček, který se mu líbí.

Ať si váš malý mládenec či slečna sami zvolí kartáček v jejich oblíbené barvě, se zvířátky, které mají rádi, či s jiným motivem. Případně, ať koupí kartáček i jejich oblíbené plyšové hračce či jinému hračkářskýmu kámošovi! Tak si mohou zoubky čistit pěkně spolu. :)

Ať mu pasta chutná

Váš malý zázrak si prostě nebude čistit zoubky v případě, že mu pasta v jeho pusince nechutná. A právě chuť pasty je to, čím dokážete vašeho prcka nalákat na čištění zoubků. Zvolte ochucenou zubní pastu pro děti například v příchuti maliny, černého rybízu, borůvky, jak najdete také v naší nabídce. Je však třeba počítat s tím, že pokud bude pasta vašemu prckovi skutečně chutnat, je poměrně pravděpodobné, že ji bude i polykat.

A i proto nelze zapomínat na to, co všechno by zubní pasta pro děťátko neměla obsahovat. Pozorně čtěte složení a skutečně se informujte o tom, čím si váš mrňous myje zoubky. O tom, co by měla a neměla obsahovat zubní pasta pro děti, si můžete přečíst také v našom staršom článku.

Čištění zoubků je rodinná záležitost!

Pasta chutí, kartáček je podle preferencí vašeho prcka a přesto si stále odmítá čistit zoubky? Nezapomínejte, že čištění zoubků by mělo být rodinnou záležitostí! Sami dobře víte, že právě vy jste pro vaše děťátko tím největším vzorem a bude po vás opakovat vše, co uděláte. Právě proto si zoubky čistěte spolu.

Ukažte mu nejen to, jak to dělat správně, ale také, že vás to baví a udělejte si z čištění zoubků milý rodinný rituál, který budete dodržovat.

Dobrý tip na závěr

Čištění zoubků prostě musí být zábava. Docílit byste to možná věděli i díky písničkám. Zkuste si při čištění zoubků pouštět video níže a uvidíte, že vašemu hubeňourovi to vykouzlí úsměv na čistých zoubcích. :)

Jaké jsou vaše zkušenosti s učením se čistit si zoubky? Máte i vy nějaké triky a tipy, se kterými byste se podělili? Napište nám do komentářů a poraďte i vy ostatním rodičům, kteří se s tímto úkolem právě pasují. :)

zdroj: https://www.youtube.com/watch?v=otPu5DNdzo4