Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Zoubky jsou již prořezány? Takto vypadá jejich správné čištění

Máte doma drobečka, kterému se konečně úspěšně prořízly všechny mléčné zoubky? V tom případě vás určitě zajímá, jak je správně čistit. Rádi vám poradíme.

Mléčné zoubky se dětem začínají prořezávat obvykle v šestém až osmém měsíci. Tento proces je často doprovázen horečkami, průjmy a celkovým neklidem děťátka. Proto si množství rodičů po prořezání mléčných zoubků zaslouženě vydechne.

S novým chrupem jejich miminka, je však čeká i nová rodičovská povinnost. Jeho čištění. Řekněme si nyní něco o tom, jak vlastně po správnosti na to. :)

Začněte pomaličku. I s náprstnými zubními kartáčky

S čištěním třeba začít již tehdy, když se prořežou první mléčné zuby. Máte dvě možnosti, jak tyto zoubky správně čistit. Využít můžete:

-       speciální ubrousky na zuby a dásně – ano, dobře čtete, speciální. Určitě vám záleží na tom, co dáte vašemu drobečkovi do úst. My vám rádi poradíme bezpečné řešení. První zoubky můžete zpočátku čistit našimi maximálně bezpečnými ubrousky na zuby a dásně. Ty jsou vyrobeny ze 100% jemné bavlny. Jejich povrch je jemný, heboučký a příjemný.

-       zubní kartáčky na prst – pod tímto slovním spojením se skrývá silikonový zubní kartáček na prst. Zubní kartáčky na prst JackandJill byly navrženy na efektivní a jednoduchý start ústní hygieny vašeho drobečka. Takový kartáček je bezpečný, hygienický a vhodný pro miminka od 6 do 18 měsíců.

Když se vašemu děťátku prořežou i zadní mléčné zoubky a začne vás během čištění kartáčkem na prst vesele "kousat", je to znamení, že už nastal čas začít s používáním klasického zubního kartáčku určeného pro děti. Víte, jak takový kartáček vlastně vypadá? :)

Ideální zubní kartáček pro vašeho drobečka

Samozřejmě, mělo by jít o kartáček určený pro děti. Takový kartáček se většinou vyznačuje tím, že má ergonomicky tvarovanou rukojeť, měkké štětinky a krátkou zaokrouhlenou hlavičku. To jsou jen základní vlastnosti dětského zubního kartáčku. Zubní kartáček JackandJill je však kromě toho i biologicky rozložitelný a hravý svým designem.

Ručky našich zubních kartáčků jsou vyrobeny z kukuřičného škrobu, měkké štětinky mají nylonový původ a během celé výroby zubních kartáčků JackandJill se nepoužilo žádné PVC ani BPA, takže vašemu děťátku nehrozí vůbec žádné nebezpečí. Navíc naše kartáčky jsou kompostovatelné a rozloží se již za 90 dní.

Je zcela jasné, že nejprve budete dítěti kartáčkem zuby čistit vy. A to minimálně dvakrát denně (ráno a večer po jídle), i když doporučená frekvence čištění zoubků je po každém jídle. Rodič by měl svému děťátku zoubky čistit zhruba do třetího roku života. Pak už má váš drobeček o něco lepší motoriku a zvládne to i sám. Avšak ne tak docela. :)

Zoubky určitě třeba i poté dočišťovat. Dokdy, to je individuální jako každé jedno dítě. Očištěné zoubky však třeba kontrolovat i poté, když jejich čištění už vaše malá slečna či mládenec zvládají i sami.

A co zubní pasta?

Zubní pastu nemusíte přidat okamžitě spolu se zubním kartáčkem. Zpočátku vám postačí pouze čištění kartáčkem a vodou. Když si však děťátko trochu zvykne, že kartáček na prst už nahradil ten tradiční, můžete přidat i zubní pastu.

Zde však pozor! Ne každá zubní pasta je vhodná pro dítě. A někdy ani ty, které jsou určeny pro děti, nejsou pro ně vůbec ideální. O tom, jak na výběr té správné zubní pasty pro vaše dítě jsme již psali v našem prvním článku.

Čtěte nás pravidelně a garantujeme vám, že ústní hygienu vašeho drobečka s naší pomocí určitě zvládnete. :)