Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Výběr zubního kartáčku je důležitý. Víte, jaký potřebuje vaše dítě?

Je zcela jasné, že váš prvňáček potřebuje jiný zubní kartáček jako 5-měsíční miminko. Máte doma drobečka a rádi by ste se o jeho první zoubky starali pořádně a tak, jak se má? Jsme tu proto, abychom vám poradili. Tak začněme s výběrem toho správného zubního kartáčku.

Myslíte si, že dětský zubní kartáček je univerzální pro každé jedno dítě v jakémkoliv věku do 6 let? Věříme tomu, že ne. :) Existuje několik typů zubních kartáčků, které jsou vyrobeny speciálně pro děťátka v různých věkových skupinách.

Jaký zubní kartáček pro miminko?

První mléčné zoubky se v pusince vašeho drobečka mohou objevit již kolem čtvrtého-pátého měsíce. Jak na jejich správné čištění? Nejvhodnější je zvolit silikonový zubní kartáček na prst. Tento kartáček je díky svým malým štětinkám jemný k prvním malým zoubkem. Na druhé straně má zase "jamkovou" část na masáž bolavých dásní, které se trápí s prořezáváním zoubků.

Silikonové zubní kartáčky na prst JackandJill představují bezpečný a hygienický způsob čištění prvních zoubků vašich nejmenších. Vyrobené jsou z lékařského a potravinářského silikonu bez žádného PVC či BPA a navíc jsou i ekologicky rozložitelné. Ideální jsou pro drobečky od 5 až do 18 měsíců. Sami uvidíte, kdy je už čas na jiný kartáček. Jak?

Kdy nastal čas na přechod od kartáčku na prst k jiné? A jakou zvolit?

Když začne vaše malá holčička nebo chlapeček vesele okusovat zubní kartáček na prst, nastal čas odložit ho a přejít na další úroveň. Tou je silikonový zubní kartáček se štítem. Takový kartáček je ideální pro batolata od 1 do 3 let. Děti v tomto věku ještě určitě nejsou schopny čistit si zoubky samy. Vaše asistence je stále nezbytná. :)

Pomáhá vám v ní však právě silikonový štít na kartáčku, díky kterému nehrozí, že by si kartáček vaše děťátko vložilo do úst příliš hluboko. Určitě je však lepší, pokud budete zoubky stále čistit vy, případně jejich dočišťovat. A jděte vašemu děťátku příkladem! Jste pro vaše ratolesti tím největším vzorem a idolem, tak jim ukažte, že i vy si zoubky čistíte! :)

Už máme dva roky a víme si čistit zoubky i samy!

No ... ne tak docela. :) Pokud je ale váš drobeček přesvědčen o tom, že to zvládne i sám a skutečně se mu to daří, je čas na oboustranný silikonový zubní kartáček na zuby a dásně. Vypadá možná trošku zvláštně, ale plní svůj účel jako žádný jiný. Čistí zároveň přední i zadní a vrchní i spodní část pusinky, takže se s ní vaše dítě může klidně vyhrát i samo. Samozřejmě, nezapomínáme na dočišťování. :)

Když už nejsi prcek. Jak vypadá ideální zubní kartáček pro větší děti?

Dělí vašeho drobečka od příchodu do školy už jen jeden rok ve školce? Už to není ten prcek jako kdysi? Pokud ano, určitě už potřebuje svůj vlastní zubní kartáček pro děti, se kterým si zoubky umyje i sám. A kde ho najít? BIO zubní kartáčky JackandJill jsou vám k dispozici. 

Naše zubní kartáčky pro děti jsou ergonomicky tvarované, BIO, celé i s obalem recyklovatelné, vyrobené z přírodních materiálů, jako je i kukuřičný škrob. Jejich štětinky jsou jemné, design je milý a hravý a kartáčky v žádné součásti neobsahují BPA ani PVC.

Už víte, jaký zubní kartáček potřebuje váš malý zázrak? Věříme, že jsme vám byli nápomocni. :)