Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Prořezávání zoubků: Jak dětem ulevit?

Prořezávání zoubků je nezbytný proces, kterým si musí projít každé jedno miminko. Není to však nic příjemné. Ani pro rodiče, který se musí přihlížet bolesti jeho drobečka. Existují však způsoby, jak můžete vašemu děťátku pomoci a bolest spojenou s prořezáváním zoubků zmírnit. Řekněme si, jak na to.

 

Mléčné zoubky se začínají v pusince miminka zjevovat přibližně okolo 4. měsíce. Jejich prořezávání často doprovází několik nepříjemných faktorů. Například se můžete setkat s:

  •         průjmy,
  •         zvracením,
  •         horečkou,
  •         neklidným spánkem,
  •         nechutí k jídlu,
  •         plačlivostí

Jednoduše, váš maličký zázrak trpí bolestmi a není se co divit, že pláče, dožaduje se vaší pozornosti a je neklidný. Vy mu však můžete pomoci. Jak?

Masáž dásní i tělíčka

Masáž dásní uleví bolesti. Můžete to zkusit i s druhou tzv. „Důlkovou stranou“ našeho kartáčku na prst JackandJill. Naneste na ni troška chladivého gélu (na který se však raději předem zeptejte vašeho lékaře) a pomaličku masírujte. A pokračujte i masáží celého tělíčka. Vaše miminko se tak odpoutá od bolavých dásní, uklidní a uvolní.

Kusadla

Určitě víte, co máme na mysli. Najdete je v každém obchodě pro děti. Hledejte takové, které vložíte do ledničky. Kousání pomáhá vašemu děťátku hned z několika hledisek. Usnadňuje prořezávání zoubků, zmírňuje možné záněty, které se někdy na dásních objeví a rovněž utlumuje nepříjemnou bolest.

Dar z přírody - aromaterapie na uklidnění

Chcete-li vašemu děťátku dopřát klidnější spánek, umístěte do jeho pokojíčku sáček levandule nebo heřmánku. Nicméně dbejte na to, aby šlo o skutečně přírodní produkty a žádné umělé vůně a olejíčky.

Právě díky levanduli například nebude vaše miminko až tak mrzuté, bude mít klidnější spánek a uleví se mu i od bolesti. Samozřejmě, netřeba to s vůněmi nijak přehánět a stačí i malá kapsička, jejiž vůni cítíte, ale zároveň nevoní prisilno.

Pomoc i od babičky. Odvar z řepíku lékařského

Řepík lékařský zmírňuje zánět, a tím i utlumuje bolest. Tato pomoc "jako od babičky" je velmi nenáročná. Uvařte si z řepíku slabší čaj, nechte ho vychladnout a omočte do něj například i naše Ubrousky na zuby a dásně. A pomalu přejíždějte po zoubcích a dásních. Bolest by měla po chvilce ustoupit.

Tak a už nám nezbývá, jen vám popřát hodně štěstí při prořezávání zoubků. Věříme, že i s našimi radami to bude o něco snesitelnější. :)