Košík
prázdný

Sledování
objednávek

Články

Přední australská dětská značka Jack N‘ Jill získala certifikát Ecocert Greenlife podle standardu zubních past COSMOS

Jack N‘ Jill Kids, přední australská značka přírodní péče o ústní dutinu, získala za svoji nejprodávanější řadu přírodních past na zuby certifikát COSMOS Natural Standard Ecocert. Organizace Ecocert je předním světovým specialistou v certifikaci udržitelných postupů a ekologických produktů.

Rachel a Justin Bernhautovi, zakladatelé Jack N‘ JillKids, přišli s posláním vyrábět takové produkty, které splňují nejvyšší možný standard z hlediska bezpečnosti, účinnosti a ochrany životního prostředí. „Vytvořili jsme Jack N‘ Jill, abychom změnili trend průmyslu, který při výrobě zboží pro kojence a děti zbytečně používá škodlivé chemikálie. Kromě toho jsme vyvinuli biologicky rozložitelné zubní kartáčky, které nabízejí řešení ekologické katastrofy, k níž na naší planetě dochází kvůli klasickým plastovým kartáčkům.“

„Lze s tím však něco dělat – Ecocert představuje certifikaci zlatého standardu, o kterou by měly usilovat všechny firmy z oblasti osobní hygieny. Snažíme se povzbudit nákupčí z globálních podniků, aby v tomto směru jednali odhodlaně a zodpovědně. Žádané spotřební zboží by mělo být bezpečné a vyrobené z kvalitních surovin,“ uvádí Justin Bernhaut.
 

Celkem 5 milionů produktů, které by jinak skončily na skládkách, se společnosti Jack N‘ Jill Kidspodařilo tohoto osudu ušetřit. Díky svým ekologickým a netoxickým produktům také ušetřila naše vodní toky tisíců litrů škodlivých toxických látek.

„Stále hledáme způsoby, jak inovovat a vylepšit výrobu a balení zboží – chceme, aby si naše děti v každodenní péči o sebe osvojily lepší návyky, které si nebudou vybírat skrytou daň ani na těle, ani na Zemi. To je naše poslání.“
 
Zubní pasta Jack N‘ Jill je k dostání jak v řadě oblíbených příchutí, např.: jahoda, banán, lesní směs, žvýkačka, lahodný koktejl, malina, borůvka, černý rybíz, tak i bez příchuti. Nové balení všech zmíněných se bude pyšnit logem COSMOS Natural Ecocert.
 
O Ecocertu

Organizace Ecocert patří mezi přední světové odborníky v certifikaci udržitelných výrobních postupů a je zastoupena ve 130 zemích světa. Byla založena roku 1991 ve Francii a stala se jednou z největších ekocertifikačních organizací a rovněž jednou z nejznámějších značek v oblasti standardizace přírodní kosmetiky.

Certifikace COSMOS zaručuje:

  • Ekologické výrobní a zpracovatelské postupy, které zároveň respektují lidské zdraví.
  • Vývoj konceptu tzv. zelené (udržitelné) chemie.
  • Odpovědné využití přírodních zdrojů.
  • Respekt k biologické rozmanitosti.
  • Výrobky bez parabenů, fenoxyethanolu, parfemace a syntetických barviv.
  • Absenci GMO (geneticky modifikovaných organismů).
  • Recyklovatelné obaly.

 
O Jack NJill
Zakladatelé Rachel a Justin Bernhautovi založili společnost Jack N‘ Jill pro inovaci zdravějších a udržitelnějších alternativ v péči o ústní dutinu.

Každý produkt z řady Jack N‘ Jill a NFco byl pečlivě navržen tak, aby pomáhal naší planetě i jejím obyvatelům. Tyto australské značky změnily zdravotnický průmysl k lepšímu, ať už prostřednictvím produktů s nulovým odpadem, přes ergonomicky navržené rukojeti zubních kartáčků pro děti až po netoxickou zubní pastu.